Bouwtechnische keuring

Een huis kopen is waarschijnlijk één van de grootste uitgave in jouw leven. Dan wil je precies weten waaraan je het geld uitgeeft. Bij de aankoop van een woning kun je daarom een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Sterker nog, dit valt onder jouw onderzoeksplicht.

Een bouwtechnische keuring geeft inzicht in de technische staat waarin de woning verkeert en waaraan jij het geld besteed. Het geeft de eventuele verborgen gebreken weer, het achterstallig onderhoud en de kosten die hiermee gepaard gaan om te verhelpen. Dit kan je uiteraard zelf doen, maar je zult lang niet alles ontdekken. Daar heb je onze expertise voor nodig.

 bouwtechnische keuring

Met name kopers vragen een keuring aan omdat ze willen weten welke gebreken een huis heeft.
Je leert door de keuring de woning ook beter kennen. Het is belangrijk dat je de keuring onafhankelijk laat uitvoeren zodat je een eerlijk en onafhankelijk beeld van de woning krijgt. Het resultaat van de keuring is een deskundige rapportage en beoordeling van de bouwtechnische staat van de woning.

Maak hier een afspraak met Dennis

Onze werkwijze
Gemiddeld duurt een keuring ongeveer 1 uur. In dit uur gaan wij grondig te werk. Wij geven advies over het onderhoud, delen ondertussen tips om de woning energiezuiniger te maken en hoe je het leefklimaat gezonder maakt. Wij voeren de keuring altijd uit in jouw aanwezigheid. Je krijgt dan al direct een indruk van de technische staat van de woning.

Wij maken gebruik van geavanceerde software om alle elementen na te lopen, maken overal notities en foto's van. Tijdens de keuring wordt aandachtig een lijst met alle elementen nagelopen en geïnspecteerd. Vanaf het dak tot aan de kruipruimte; wij checken alles! 

Bouwkundig rapport
Het uiteindelijke resultaat is een bouwkundig rapport. Dat ontvang je per mail na de inspectie. Het rapport is ook eventueel beschikbaar op mijnwoning.nl en in jouw eigen woningdashboard. Dit woning dashboard bevat onder meer foto’s van eventuele gebreken, een uitvoerige analyse van de bouwtechnische staat van het huis, informatie over het energiegebruik van de woning, een energiebesparingsadvies en de verwachte kosten binnen 1 jaar en 5 jaar. De rapporten van YourStyle Keuringen worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

Wij helpen je heel graag verder en staan voor je klaar! Wil je meer weten over een bouwtechnische keuring of een afspraak inplannen? Neem dan hier contact op met Dennis!

De investering....
De investering voor een bouwtechnische keuring zijn afhankelijk van de grootte van de nieuwe woning. Voor woningen tot 1000 m3 voeren wij de keuring uit voor 

€ 389,00 incl. BTW