Een droomhuis bemachtigen; hoe realistisch is dat nog?

Een nieuwe woning kopen is in deze oververhitte markt een behoorlijke uitdaging. De krapte op de woningmarkt zorgt voor hoge biedingen, stress en veel teleurstelling. Zeker nu de huizenprijzen en hypotheekrente verder blijven stijgen en het aanbod schaars blijft. Je moet er tegenwoordig razendsnel bij zijn wanneer je een huis wil bemachtigen. Het gemiddeld aantal bezichtigingen per woning is de afgelopen jaren namelijk flink gestegen. En er wordt structureel (behoorlijk) overboden. Is het dan financieel nog wel realistisch om voor jouw droomwoning te gaan?

Is overbieden dan nu de norm en geldt het voor elke type woning en in elke prijsklasse? Dat niet. Hoe hoger de vraagprijs, des te minder is het vaak nodig om over te bieden. Bij woningen in de prijsklasse van € 500.000 – € 750.000 wordt in 70% van de gevallen boven de vraagprijs geboden. Wij begrijpen heel goed dat dit voor een hele grote groep woningzoekers ontzettend frustrerend is. Zolang er structureel niet meer woningen bij komen en de vraag hoog blijft, zal deze situatie aanhouden.

Wat kan een aankoopmakelaar hierin betekenen?
Om de kans van slagen te vergroten kiezen steeds meer mensen voor de hulp van een aankoopmakelaar. Uit recent onderzoek zijn de onderstaande 5 argumenten gekomen waarvoor men voor een aankoopmakelaar kiest.

  1. Kansen vergroten op oververhitte woningmarkt
  2. Tussen de biedingen van anderen komen
  3. Kennis en ervaring meenemen naar bezichtiging
  4. Hulp bij zoektocht naar een passend huis
  5. Het toevoegen van zakelijke en juridische kennis

Als jouw aankoopmakelaar zorgen wij met onze expertise en daadkracht dat jij méér slagkracht hebt om jouw (droom)woning te kopen. Wij willen samen met jou hét huis vinden dat voldoet aan al jouw wensen. We trekken alle registers open en staan te trappelen om je te helpen. Wij informeren je graag over onze werkwijze. Benieuwd? Ga dan naar deze link en vraag een kennismaking aan.